top of page
Fotostrip Wendy.jpg

OVER WENDY

Met minstens 15 jaar ervaring in het grafische vak, heeft Wendy eindelijk de stap genomen om voor zichzelf te beginnen. Niet alleen omdat ze het belangrijk vindt om te doen wat ze echt leuk vindt, maar hoofdzakelijk om er voor haar kinderen te zijn. Ze is trotse moeder van een zoon Storm (2015) en dochter Zoey (2019). Storm heeft het syndroom van Down en de zorg voor hem was moeilijk te combineren met een (parttime) baan. Nu ze haar eigen onderneming gestart is, kan ze haar uren zelf indelen, waardoor ze er altijd voor haar gezin kan zijn. “Mijn gezin staat voor mij absoluut op nummer 1. Ik ben elke dag dankbaar dat ik deze keuze heb gemaakt. Natuurlijk is het als startende ondernemer hard aanpoten, maar het geeft mij tegelijkertijd zoveel rust. Puur en alleen vanwege het feit dat ik er altijd voor mijn kinderen kan zijn. Daarnaast doe ik ook nog eens wat ik leuk vind. Ik prijs mezelf echt elke dag gelukkig!”

De creatieve duizendpoot is per toeval in het grafische wereldje gerold. Op de middelbare school (VWO) was ze er heilig van overtuigd dat economie wel bij haar zou passen. Ze had zowel Economie I als Economie II in haar pakket en dat ging haar wel goed af. Maar Wendy had ook een zwak voor het vak tekenen. En het zal jullie niet verbazen dat ze juist hier steengoed in was. Ze wist dit toen alleen zelf nog niet. Wendy is altijd wel creatief geweest, maar het is nooit in haar opgekomen om hier iets mee te doen. Tot ze op een dag oog in oog stond met een student van de kunstacademie. Deze student kwam langs op de school van Wendy om te vertellen over haar studie en de mogelijke carrièrekansen die volgen zodra je bent afgestudeerd in de richting Grafische Vormgeving. Wendy mocht haar het hemd van het lijf vragen en was meteen verkocht. Ze was zo enthousiast dat ze vanaf dat moment zeker wist dat een baan in het grafische vak perfect bij haar zou passen.

In eerste instantie heeft Wendy toelating gedaan aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK). Maar later heeft ze toch gekozen voor het Grafisch Lyceum Utrecht, afstudeer richting Grafische Vormgeving en Styling. De opleiding was haar op het lijf geschreven en ging haar goed af. Via wat omzwervingen is ze vervolgens bij een reclamebureau terecht gekomen en later heeft ze jaren op de studio van een drukkerij gewerkt. Ze heeft daar heel veel technische kennis opgedaan, naast het ontwerpen van vooral zakelijk drukwerk. En wat het creatieve aspect betreft heeft ze heel veel vriendinnen, familie en bekenden verblijd met kaartjes en andere uitingen voor alle mogelijke momenten van het leven. Denk hierbij aan bruiloften, geboortes, uitnodigingen en vanzelfsprekend alles wat daarbij komt kijken.

 

De naam Junglesz Studio is afgeleid van het citaat “Life is a zoo in a jungle” van Peter De Vries. Lang verhaal kort: Wendy heeft eens een stuk gelezen over dit citaat en dat is altijd blijven hangen. Met name bij het opstarten van haar bedrijf. “Het citaat vat twee sleutels samen voor het succes van kleine bedrijven; persoonlijke verantwoordelijkheid én het grijpen van kansen. Natuurlijk heb ik er wel een persoonlijke toevoeging aan gedaan door de eerste letters van de voornamen van mijn kinderen erachter te plakken. Dit vond ik mooi, omdat mijn kinderen de grootste drive zijn geweest achter de start van dit avontuur.”

bottom of page